Skip to main content

FTK Wandelroutes (Natuurmonumenten)

Wandelroute de Klencke Oosterhesselen

Geplaatst op  door JannyK

Wandelroute de Klencke Oosterhesselen is een wandelroute van 9 KM en een van 5 KM, uitgezet door Natuurmonumenten speciaal voor FTK :-). Deze wandelroute gaat over en langs het landgoed van Havezate de Klencke bij Oosterhesselen. De route is gemarkeerd met groene pijltjes.

Oosterhessselen ligt ten Noorden van Coevorden in de buurt van Sleen en Gees. Havezate de Klencke bestaat waarschijnlijk al sinds de 15e eeuw. Klencke betekent; ondiepe plek in een beek. Het landgoed is in 1961 nagelaten aan Natuurmonumenten door de toenmalige eigenaresse mevrouw E.J. Goddard-van der Wyck.

We kiezen voor deze route, omdat we onlangs een boek hebben gekocht over de geschiedenis van de Hondsrug. Hierin staat ontzettend veel informatie over het ontstaan van de vier heuvelruggen in de Provincie Drenthe. De Hondsrug is de grootste van de vier. Deze wandeling wordt als wandeltip vermeld in dit prachtige boek van het Drents landschap, vol met geschiedenis, wetenswaardigheden en mooie foto’s, het boek heet : De Hondsrug – Landschap van eeuwen.

We starten begin van de middag en lopen eerst langs Havezate de Klencke en daarna verder over brede bospaden. In het begin lijkt het landschap op het gebied van de Drentsche Aa, met mooie doorkijkjes. Vervolgens lopen we langs net geploegde akkers en komen daarna, zeer verrassend, bij een prachtig heide gebied: het Klenckerveld. Het laatste stuk gaat langs een mooi beekje, de Boksloot en dan door het bos naar de auto. Een erg afwisselende route met maar 2 kleine verharde stukjes weg. Onderweg zijn er veel bankjes om te genieten van de natuur. Ondanks de gure koude wind is het heerlijk wandelweer. met sluierwolken en een lekker zonnetje.